Ostatnio, co pewnie widać po częstości dodawania wpisów, nie mam zbytnio czasu na gotowanie, więc jak już się zabieram staram się zrobić tego dużo, żeby przez następny dzień lub dwa tylko odgrzewać. A i warzywnych witamin mi brak, na dworze jeszcze plucha, więc zupa jak znalazł na tę okazję ;-)
Na kalafiorową miałam smaka, postanowiłam iść na totalną łatwiznę i zrobić taką z mrożonki... co się na mnie okrutnie zemściło, bo zamiast zupy na kolacje miałam spalenizne (zapomniało mi się ;-) ), tak więc następnego dnia ruszyłam do sklepu po świeży kalafior, sporo koperku i po powrocie do domu wzięłam się do roboty!
Link do przepisu z którego skorzystałam : http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/zupy/zupa_kalafiorowa2
Przekopiowany przepis :
Czas przygotowania: 50 minut
Czas gotowania: 40 minut
Składniki :
1 kalafior
50 dag szpondra
6 średnich ziemniaków
3 marchewki
1 pietruszka
2 listki laurowe
3 ziela angielskie
2,5 litra wody
1 śmietana 18 %
2 łyżki mąki
sól, pieprz
koperek
Na kalafiorową miałam smaka, postanowiłam iść na totalną łatwiznę i zrobić taką z mrożonki... co się na mnie okrutnie zemściło, bo zamiast zupy na kolacje miałam spalenizne (zapomniało mi się ;-) ), tak więc następnego dnia ruszyłam do sklepu po świeży kalafior, sporo koperku i po powrocie do domu wzięłam się do roboty!
Link do przepisu z którego skorzystałam : http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/zupy/zupa_kalafiorowa2
Przekopiowany przepis :
Czas przygotowania: 50 minut
Czas gotowania: 40 minut
Składniki :
1 kalafior
50 dag szpondra
6 średnich ziemniaków
3 marchewki
1 pietruszka
2 listki laurowe
3 ziela angielskie
2,5 litra wody
1 śmietana 18 %
2 łyżki mąki
sól, pieprz
koperek