Ostatnio wieje tu pustką, no ale niestety tak bywa. Za długo chyba trwa dla mnie ta szaruga, humor i chęci do czegokolwiek siadły totalnie. Staram się jakoś rozruszać, nabrać od nowa sił żeby zmierzyć się z niezwykle szarą rzeczywistością, no ale to też zabiera czas, który mogłabym spędzić w kuchni lub przed kompem opracowując przepisy... Ale liczę, że od lutego będzie lepiej, mam mały projekt na myśli, oby wykonanie wypaliło :-)
Przepis na indyjskiego kurczaka w maśle macie tutaj, ale wersji wolnowarowej jeszcze nie próbowałam! A wygląda tak świetnie! Zresztą nie tylko ten przepis wygląda rewelacyjnie na blogu Polskie South Beach, a obecnie stronie Jest Pięknie, znajdziecie tam masę masę inspirujących i pięknych przepisów :-)
Link do przepisu : http://jestpieknie.pl/indyjski-butter-chicken-z-wolnowara/
Przekopiowany przepis :
proporcje na 8 porcji
1 kilogram fileta z kurczaka
2 łyżki soku z cytryny
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka chili w proszku
300 ml jogurtu greckiego
2 łyżeczki świeżo startego imbiru
2 łyżki garam masala
30 g masła
2 średnie cebule
1 łyżeczka mielonej kolendry
1 łyżeczka papryki w proszku
4 ząbki czosnku
500 ml przecieru pomidorowego (passata)
2 łyżki koncentratu pomidorowego (gęsty, z puszki lub słoika)
100 ml wody (w razie potrzeby)
sól
pieprz