Chłonna nowych surówek kiedy zobaczyłam jakiś czas temu w Domu Gosi przepis na surówkę właśnie z kapusty pekińskiej zapisałam sobie skrzętnie do wypróbowania. Nadszedł na to w końcu czas, zrobiłam surówkę i ja :-D
Link do przepisu : http://domgosi.pl/surowka-z-pekinki/
Przekopiowany :
Składniki kapusta pekińska – pokrojona drobno, ile tam nam zostało z główki
marchew – 1
koperek – im więcej (do połowy pęczka), tym lepiej
ogórek – pół szklarniowego
oliwa – 2 łyżki (u mnie olej lniany)
sól, pieprz – dla chętnych, do smaku
Wszystkie składniki pokroić, przyprawić, polać oliwą, wymieszać i jeść.
Tak więc u siebie zrobiłam mały błąd, dałam za dużo pekinki względem pozostałych składników. Z koperkiem też szału nie było... Więc braki postanowiłam uzupełnić ogórkiem kiszonym.
Wyrób u mnie wyglądał o tak :
Link do przepisu : http://domgosi.pl/surowka-z-pekinki/
Przekopiowany :
Składniki kapusta pekińska – pokrojona drobno, ile tam nam zostało z główki
marchew – 1
koperek – im więcej (do połowy pęczka), tym lepiej
ogórek – pół szklarniowego
oliwa – 2 łyżki (u mnie olej lniany)
sól, pieprz – dla chętnych, do smaku
Wszystkie składniki pokroić, przyprawić, polać oliwą, wymieszać i jeść.
Tak więc u siebie zrobiłam mały błąd, dałam za dużo pekinki względem pozostałych składników. Z koperkiem też szału nie było... Więc braki postanowiłam uzupełnić ogórkiem kiszonym.
Wyrób u mnie wyglądał o tak :
Kapusta
Ogórek i marchew
Kiszony
Koperek a na to oliwa i przyprawy
Efekt końcowy
Jak napisałam - za dużo u mnie tej kapuchy było, nie dało się wyczuć innych smaków. Tak więc na drugi raz (bo będzie powtórka) troszkę więcej oliwy, mniej pekinki i na pewno będzie lepiej :-)
Tutaj kiszony dał smaku, jak sałatka chwilę przestała i się "przegryzła" było ok.
Oceniam na 4/5.
Smacznego,
A.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz