Ciągle gdzieś testuje nowe przepisy na naleśniki, ale w końcu wracam do właśnie tego od Magdy Gessler. Łatwe do zapamiętania i wychodzą smaczne ;-)
Link : http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/ciasto-na-nalesniki/
Przekopiowany przepis :
dla 4 osób
mleko 1,5 szklanki
woda 1,5 szklanki
jajka 2
mąka 2 szklanki
sól szczypta
Ciasto na naleśniki będzie delikatniejsze, jeżeli do przygotowania go użyjecie mineralnej wody gazowanej.
Ubić jajka z odrobiną soli. Dodać mąkę, wlać mleko i wodę. Dokładnie wymieszać i sprawdzić, czy ciasto ma dobrą konsystencję, podnosząc łyżkę pionowo – powinno spływać i jednocześnie pokrywać powierzchnię łyżki. Smażyć naleśniki na płaskiej patelni na klarowanym maśle.
No i bardzo proste wykonanie :-)
Za każdym razem wychodzą pyszne naleśniki, także mogę polecić ;-) I może w końcu sama zapamiętam ;-)
Smacznego,
A.
Link : http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/ciasto-na-nalesniki/
Przekopiowany przepis :
dla 4 osób
mleko 1,5 szklanki
woda 1,5 szklanki
jajka 2
mąka 2 szklanki
sól szczypta
Ciasto na naleśniki będzie delikatniejsze, jeżeli do przygotowania go użyjecie mineralnej wody gazowanej.
Ubić jajka z odrobiną soli. Dodać mąkę, wlać mleko i wodę. Dokładnie wymieszać i sprawdzić, czy ciasto ma dobrą konsystencję, podnosząc łyżkę pionowo – powinno spływać i jednocześnie pokrywać powierzchnię łyżki. Smażyć naleśniki na płaskiej patelni na klarowanym maśle.
No i bardzo proste wykonanie :-)
Za każdym razem wychodzą pyszne naleśniki, także mogę polecić ;-) I może w końcu sama zapamiętam ;-)
Smacznego,
A.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz