Przyszedł weekend, można zaszaleć ze śniadaniem, lub deserem ;-) Dawno nie robiłam gofrów, więc nadszedł na nie czas.
Przepis dostałam od mamy jako, że wspomniałam, co zamierzam gotować.
Składniki :
2 szklanki mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 jajka
4 łyżki oleju lub masła, roztopionego
2 szklanki mleka
Sposób wykonania :
Wsyp wszystko do dużej miski i wymieszaj dokładnie na lejącą się masę. Wlewaj chochlą mieszaninę do gorącej gofrownicy i piecz.
Nie jest trudno wykonać takie gofry jak się czyta, a zaraz pokażę jak to "widać" ;-)
Przepis dostałam od mamy jako, że wspomniałam, co zamierzam gotować.
Składniki :
2 szklanki mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 jajka
4 łyżki oleju lub masła, roztopionego
2 szklanki mleka
Sposób wykonania :
Wsyp wszystko do dużej miski i wymieszaj dokładnie na lejącą się masę. Wlewaj chochlą mieszaninę do gorącej gofrownicy i piecz.
Nie jest trudno wykonać takie gofry jak się czyta, a zaraz pokażę jak to "widać" ;-)
Efekt końcowy
My dziś na śniadanie kilka pochłonęliśmy, z masy wychodzi ich cała masa, a z dżemem truskawkowym smakują przepysznie ;-) Od siebie dodałabym jedynie odrobinę cukru. Polecam.
Smacznego,
A.
a wyychodza takie chrupiace czy takie miekkie?
OdpowiedzUsuńz zewnątrz chrupiące, w środku miękkie ;) ale chłop mówi że to raczej sprawa gofrownicy niż samej masy ;)
Usuń