poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Sałatka z fasolki szparagowej

...a właściwie dwóch fasolek szparagowych :-) Sezon jest, można szaleć ;-)
Sałatka teoretycznie może być "daniem samodzielnym", jednak... sama zielenina to na ogół nie to na co czeka się myśląc o obiedzie ;-)

Link do przepisu z którego korzystałam : http://www.przepisy.pl/przepis/salatka-z-fasolki

...i sam przepis :-)


    fasolka szparagowa - 100 gramów
    Sos sałatkowy francuski winegret Knorr - 1 opakowanie
    fasolka szparagowa żółta - 100 gramów
    natka pietruszki - 0.5 pęczka
    pomidorki koktajlowe - 1 opakowanie
    oliwa - 3 łyżki
    cebula czerwona - 1 sztuka

    
Oba rodzaje fasolki oczyść , umyj i ugotuj w osolonym wrzątku. Pomidorki opłucz i pokrój na połówki. Cebulę pokrój w piórka.
Natkę posiekaj drobno. Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu, dodaj posiekaną natkę i wymieszaj.
Wszystkie składniki wraz z gotowym sosem wymieszaj razem i przełóż do salaterki.

Sałatka w wykonaniu z reguły nie jest zbyt skomplikowana, więc tylko wrzucam zdjęcia z wykonywania. Choć dużo roboty tu nie było ;-)


i użyty sos francuski ;-) (sam przepis jest chyba nawet z knorrowej strony)


i sałatka po wymieszaniu wszystkiego :-)


Nie wiem czy to zasługa fasolki szparagowej którą uwielbiam, czy wyjątkowo pysznych pomidorków koktajlowych, ale sałatka jest rewelacyjna do obiadu :-)
Ja akurat dorzuciłam ją do tego kurczaka po toskańsku : http://idareyoutocookit.blogspot.com/2012/08/grillowany-kurczak-po-toskansku.html
do tego ziemniaczki z koperkiem... mmm! Dla mnie rewelacja :-)
Gorąco polecam.

Smacznego,
A.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz